Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 166 2.5 / 3.0 - помощ при покупка.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Благодаря колега, оценявам го! По принцип, ако някой иска да му видя някоя в София (каквато и да е кола) също може да разчита!
    Alfa Romeо 166 2.5 V6 Sportronic, EX: Lancia Lybra Comfortronic 5.20, Ex: Lancia Kappa Power Drive 5.20

Comment

Можете и мен да ме броите към търсещите 166, но няма да се задоволя с нищо по-малко от 3.0/3.2.
      В този аспект, защо никой нищо не казва за 2.0 V6 турбо варианта? Някакви отзиви?
      Той също ми се струва нелош вариант, макар че двигателя е старичък и "смален" 3.0.

П.П.
      Аз не бързам да купувам, ще е най-вероятно чак догодина, така че не съм конкуренция за хубавите бройки, поне засега.
      Alfa Romeo 166 3.0 V6
      Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.

Comment

Първоначално публикувано от duronman Покажи съобщение
        ...EDIT 2: отивам да я гледам в събота.
        Не е ли по-добре да се бяга като дявол от тамян от автоматични скоростни кутии? Поне за мен на всичките капани в тоя модел това е още един...
        Alfa Romeo 147 1.9 JTD

Comment

Карам от 2 години автоматик (либрата). Бях твърд против, а в момента не искам и да чуя за ръчни скорости. Удоволствието в града, особено в София е незаменимо. Няма го досадното 1-ва неутрална, много по-малко уморяват задръстванията. Бяга се като дявол от тамян от Thesis автоматик и от селеспийд. Едното е много чупливо, другото много недомислено за мен.
          Alfa Romeо 166 2.5 V6 Sportronic, EX: Lancia Lybra Comfortronic 5.20, Ex: Lancia Kappa Power Drive 5.20

Comment

А някой може ли да сподели впечатление за динамиката на 3.0/ 3.2 в 166? Защото тази която гледах според мен е сходна с 2.4 жтдм без чип, а трябва да е доста по-добра, за да си струва...
            '05 166 V6
            '98 156 2.0 TS ex ...

Comment

Първоначално публикувано от 156 Покажи съобщение
              А някой може ли да сподели впечатление за динамиката на 3.0/ 3.2 в 166? Защото тази която гледах според мен е сходна с 2.4 жтдм без чип, а трябва да е доста по-добра, за да си струва...
              И именно затова не си струва, освен ако не си се сдобил с рафинерия междувременно .
              Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
              AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
              Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

За някои само звукът на V6 е достатъчен аргумент... сметките се правят после.
                Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
                Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

2.4 JTD не ми харесва, че "върви", като всеки дизел в малък диапазон от обороти. Има сила и въртящ момент, но 3.0 е далеч по приятен за каране и се "разгръща" по-добре. Звукът също е аргумент.

Comment

Аз мисля, че 3-ката трябва да върви доста повече от сток 2.4 жтдм! И това да се усеща. Поне от това, което съм чел във форума / гледал в ютюб. Един пример:
                    http://www.youtube.com/watch?v=cXXkriBI9JY
                    '05 166 V6
                    '98 156 2.0 TS ex ...

Comment

Първоначално публикувано от 156 Покажи съобщение
                      Аз мисля, че 3-ката трябва да върви доста повече от сток 2.4 жтдм! И това да се усеща. Поне от това, което съм чел във форума / гледал в ютюб. Един пример:
                      http://www.youtube.com/watch?v=cXXkriBI9JY
                      Тези, който снимат клипове за youtube си поддържат добре колите . Валове, колектори , генерация , remap например.
                      А тук хората си купуват 6так за 3000лв и после не им се дават 500-700 за дебитомер.
                      ...

Comment

Първоначално публикувано от didod Покажи съобщение
                        За някои само звукът на V6 е достатъчен аргумент... сметките се правят после.
                        exactly

http://www.youtube.com/watch?v=Bb7oM...eature=related
                        Aprilia Mojito & XTrail '06 T30 QR25 AT
                        Ex Alfa 156 1.8 TS Sportwagon '00 /Alfa164 2.0 TS /Alfa155 2.0 TS /Alfa33 1.5 4x4
                        Lancia Ypsilon '02

Comment

Колега, с цялото ми уважение мисля, че дебитомерът е около 300лв BOSH.

EDIT: няма и 200лв http://axm-auto.com/index2.php?brand...menkl=1&show=1

Сега гледам цените на частите, и като изключим носачите не виждам нищо по-скъпо от на либрата ми. Създава се някаква масова психоза колко са скъпи частите, а това вече не е вярно според мен. Освен това и носачите ако е много закъсало положението се рециклират евтино. Не искам да останете с впечатление, че не си поддържам колата, дори напротив... сменям неща, за които казват, че няма нужда и държа всичко да е наред, но няма да дам 500лв за дебитомер от Ауто Италия, като Бош е под 200лв...
                          Last edited by duronman; d.m.y г., 23:16.

Comment

Колега, с цялото ми уважение мисля, че дебитомерът е около 300лв BOSH.

EDIT: няма и 200лв http://axm-auto.com/index2.php?brand...menkl=1&show=1
                            Прави впечатление че си компетентен, компютри, реални километри, ааааааууууууууу, цени части и т.н. Внимавай какво ще купиш (ако изобщо купиш) да няма после сълзливи теми, че ответната реакция от колегите които искат да ти помогнат ще бъде "майка плаче".
                            Fiat Punto 1.4GT 1996
                            Hyundai Tucson 2.0 2007
                            Renault Clio 1.5 2019

Comment

Колега не казвам, че съм компетентен, но от 100 000км карам само италиански коли. Имал съм Капа, сега и либра. И двете не са ми създавали проблеми, капата я продадох в перфектно състояние. Част от ремонтите си ги правя сам, част от ремонтите се правят в много известен във форума сервиз. Не виждам защо да съм компетентен за някои неща, но да не мога да питам за модел, който не съм притежавал от вас - изпробвалите. Не разбирам защо ми казваш: "Прави впечатление че си компетентен, компютри, реални километри, ааааааууууууууу,"

Плачливи теми няма да има, не го мисли. Каквото си купя ще си го гледам, само не разбирам, защо е това дърляне...

Comment

Колега не казвам, че съм компетентен, но от 100 000км карам само италиански коли. Имал съм Капа, сега и либра. И двете не са ми създавали проблеми, капата я продадох в перфектно състояние. Част от ремонтите си ги правя сам, част от ремонтите се правят в много известен във форума сервиз. Не виждам защо да съм компетентен за някои неща, но да не мога да питам за модел, който не съм притежавал от вас - изпробвалите. Не разбирам защо ми казваш: "Прави впечатление че си компетентен, компютри, реални километри, ааааааууууууууу,"

Плачливи теми няма да има, не го мисли. Каквото си купя ще си го гледам, само не разбирам, защо е това дърляне...
                                Само факта ,че постваш смешни линкове с дебитомери по 200лв. говори че не е добре работата. Успех в търсенето, и да ти припомня че обслужването на Арезе е от порядъка на 1000лв., да си направиш добре сметката
                                Fiat Punto 1.4GT 1996
                                Hyundai Tucson 2.0 2007
                                Renault Clio 1.5 2019

Comment

Working...
                                X